Buitenlandse studiereis NVJSA

09:00

Χαίρετε!

Zoals vorig jaar rond deze tijd al is vastgesteld door onze voorgangers, verkeert de rechtsstaat in slecht weer. Afgelopen maand werd door het openbaar ministerie nog bekend gemaakt dat zij van plan is om jihadisten voordat ze in Nederland zijn teruggekeerd al te willen laten vervolgen en laten berechten in hun afwezigheid. De zaken zouden “panklaar” zijn, aldus emeritus hoogleraar Tak. Dat vraagt om een nadere bestudering.


Exclusief voor leden van de NVJSA organiseert de reiscommissie dit jaar wederom een studiereis naar het buitenland (zie flyer). Voor de deelname aan deze studiereis krijgt u 10 PO-punten. Dit jaar staat de reis in het teken van het thema terrorisme.


Op donderdagavond 14 september 2017 stappen we na de werkdag in het vliegtuig naar Athene (Griekenland), waar we ons tot en met maandag 18 september 2017 gaan onderdompelen in de wereld van radicalisering, jihadisme, op welke manier de Nederlands rechtsstaat deze onderwerpen aanpakt en op welke wijze de strafrechtadvocatuur zich daarin strategisch kan en wellicht moet opstellen.


Om in Athene ook tijd over te hebben voor de goede zaken in het leven, vindt er op 8 juni 2017 ook een lezing plaats in Nederland op het kantoor van Hammerstein advocaten te Amsterdam. De lezingen zullen onder meer worden gegeven door Bart Stapert (advocaat, gespecialiseerd in mensenrechten en terrorisme), Willemijn Aerdts (docent-onderzoeker bij het Institute for Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden) en Ferry van Veghel (officier van justitie terrorismebestrijding bij het Landelijk Parket). Zij zullen allen het thema terrorisme vanuit hun expertise belichten.


De totale kosten bedragen EUR 700,--. Bij deze prijs zijn de vliegtickets, transfers, overnachtingen en ontbijt inbegrepen, alsmede natuurlijk het studieprogramma, activiteiten en de nodige versnaperingen. De NOvA heeft de reis geaccrediteerd met 10 PO-punten.


De inschrijving opent op 16 maart 2017 om 12.00 uur via het aanmeldingsformulier. Er zijn slechts 40 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Klik hier voor de flyer en hier voor het inschrijfformulier.

 

Terug