Buitenlandse studiereis (6 t/m 9 september)

18:00

Thema: 'gerede twijfel'

Na een roerige periode van bezuinigingen en protesten, is het in september weer tijd voor zon, zee en kennisdeling.

Exclusief voor leden van de NVJSA organiseert de reiscommissie dit jaar wederom een studiereis naar het buitenland. De studiereis van de NVJSA gaat dit jaar naar.....BARCELONA! Een middeleeuwse stad met moderne bouwwerken, hippe clubs en ultiem relaxte strandtenten. Voor de deelname aan deze studiereis krijgt u 10 PO-punten. Dit jaar staat de reis in het teken van het thema 'gerede twijfel'.

Op donderdagavond 6 september 2018 stappen we in het vliegtuig naar Barcelona, waar we ons onder het genot van tapas en San Miguel tot en met 9 september 2018 gaan bezighouden met twijfel vanaf de opsporingsfase tot en met de besluitvorming van de rechter. Verschillende deskundigen zullen ons laten zien waar de winstpunten van advocaten liggen. Als een verdachte in het blikveld van de politie komt beginnen de onzekerheden. Elk onderzoek dat de politie uitvoert bevat vervolgens ruimte voor twijfel. Geen bewijsmiddel geeft 100% zekerheid. En als een rechter iemand veroordeelt, kan hij er nooit helemaal zeker van zijn dat deze veroordeling terecht is. De advocaat mag deze onzekerheden nooit uit het oog te verliezen.

Om in Barcelona ook te kunnen genieten van het leven, vindt er in juni 2018 ook een lezing plaats in Nederland. De locatie, exacte datum en sprekers zullen nader bekend worden gemaakt.

De totale kosten bedragen EUR 700,-. Bij deze prijs zijn de vliegtickets, transfers, overnachtingen, ontbijt, studieprogramma en diverse activiteiten voorzien van hapjes en drankjes inbegrepen. De NOvA heeft de reis geaccrediteerd met 10 PO-punten.

De inschrijving opent op 23 maart 2018 om 12.00 uur via het inschrijfformulier. Er zijn slechts 40 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Klik hier voor de flyer en hier voor het inschrijfformulier.

Terug