Agenda

19
sep

Buitenlandse reis 2024

Berlijn 00:00 uur

Jawohl! Op 25 maart om 12:00 uur start de inschrijving voor de NVJSA buitenlandse studiereis 2024 naar Berlijn.

De reis vindt plaats van 19 september tot en met 22 september. Het belooft ook dit jaar weer een onvergetelijke reis te worden, met plaats voor lering en vermaak. Anders dan gebruikelijk zullen wij dit jaar met de trein naar onze bestemming gaan.

Op 19 september vertrekken wij met de trein van 05:59 vanaf Amsterdam Centraal naar Berlin Hauptbahnhof, waar wij om 11:51 uur zullen aankomen. Op 22 september keren wij met de trein van 14:06 uur weer huiswaarts. Om 20:00 uur komen wij die avond weer aan op Amsterdam Centraal.  

Berlijn staat tegenwoordig vooral bekend om het bruisende en liberale nachtleven, maar Duitsland kent natuurlijk ook een heel beladen (voor- en naoorlogse) geschiedenis. De opsporingsinstanties bedienden zich van alle denkbare methodes om burgers nauwlettend in de gaten te houden.   

Ook Nederlandse opsporingsinstanties maken dankbaar gebruik van ingrijpende opsporingsmethodes, waarbij de grenzen van het toelaatbare worden opgezocht en deze ook verschuiven. Er is dan ook genoeg te discussiëren over het thema dat centraal zal staan tijdens de reis: bijzondere opsporingsmethoden.

De eerste PO-punten zijn in Nederland te behalen: op donderdagmiddag 6 juni zullen twee sprekers lezingen van elk een uur verzorgen. Het bijwonen van deze lezingen levert in totaal 2 PO-punten op. De locatie voor deze lezingen is net als vorig jaar het kantoor Prakken d'Oliveira in Amsterdam. Het precieze tijdstip wordt op een later moment bekend gemaakt, maar blok deze middag alvast in de agenda. In Berlijn worden de overige 8 PO-punten behaald, door het bijwonen van lezingen die betrekking hebben op het thema.

De kosten voor deelnemers bedragen € 800 tot 850,-.

Als je vragen hebt over de reis, dan kun je die stellen via reiscommissie@nvjsa.nl.

Er is een gemaximeerd aantal plekken beschikbaar en de ervaring leert dat het hard kan gaan met de aanmeldingen. Mocht het maximaal aantal aanmeldingen zijn bereikt, dan sluit de inschrijving op de website. Je kunt je daarna aanmelden voor de reservelijst via reiscommissie@nvjsa.nl. Mocht er een plek vrijkomen, dan ontvang je bericht.