Nieuws

NVJSA stapt op bij overleg over gefinancierde rechtsbijstand

15 mei 2018

De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) is vanmiddag uit het overleg over de gefinancierde rechtsbijstand gestapt.

Tijdens de verdiepingssessie van vandaag zou gesproken worden over ideeën voor een toekomstbestendig stelsel van gefinancierde rechtsbijstand. Tijdens de sessie bleek echter dat vooral plannen die al eerder en veelvuldig zijn besproken werden herhaald en dat bovendien nog immer het uitgangspunt blijft staan dat een en ander binnen de budgettaire kaders plaats zou moeten vinden.

Ondanks de duidelijke rapporten, als laatste het rapport van Van der Meer, en het gegeven dat namens de specialisatieverenigingen keer op keer is aangegeven dat een werkbaar stelsel met het huidige budget niet haalbaar is, blijft de minister dus vasthouden aan het uitgangspunt dat er geen geld bijkomt.

De NVJSA blijft bereid om mee te praten over een hervorming van het stelsel, maar dan moet wel het uitgangspunt losgelaten worden dat er geen geld bijkomt. Op deze weg doorgaan doet geen recht aan de realiteit en aan de vele onderzoeken en voorstellen die al gedaan zijn.

Voor nadere vragen kan contact opgenomen met Jaap Baar, voorzitter van de NVJSA: 06-53730191